13.08.10

Amman عمان

vlajka Ammanu


Odpoledne odlétáme z Vídně s kompanyjí Royal Jordan. Před opuštěním domova se mnohokrát ujištujeme jestli není nic zaplé nebo vyplé, a jestli máme sbaleno opravdu vše co jsme měli v plánu... čeká nás dlouhá cesta.

Na letišti ještě koukám jaké je počasí a je super takže i start by nemusel být moc prudký. Voláme maměnkám, loučíme se a kupujem v DutyFree pivko, dlouho ho mít nebudem.
Pilot počasí neřešil a evidentně se těšil až přehodí mod na autopilota , protože ten start nás zarval tak dvacet čísel, pro někoho kdo neholduje létání opravdu zážitek. Cesta v letadle byla velmi přijemna. Stewardky nebyly dle očekevani zahalené.
Nejlepši byl výběr jídla. Na výběr byly dvě, hovězi a kuřeci. Žádna past jako u Aeroflotu se studeným salámem :D. Nádavkem jsme dostali překvapivě whiskey a vínko oboji velmi dobré a kvalitní.
.
Let byl dost super na každém sedadle byli monitory a fůra filmu na dívanou. Takže se člověk opravdu nenudil.

Přilet byl pohodový, ale už na letišti Barča neblaze zjištuje že si tady s mistnimi chlapáky moc nepokecá. Jsou dost odměřeni i vůči mně.
Kupujeme nezbytné vízum, měníme prašule za super kurz ((( a jde se na to. Na letišti čekáme na bus a samozřejmě že si tak dobře rozumíme že asi dvakrát oběhneme letiště než najdeme zastávku. Tam už čekají němky oblečené tak, že i u nás by se chlapi otočili a nějak to komentovali, no místní si užijou ...

Hned po příjezdu na Bustation bereme tágo a už zkouši taxikář, že je hostel špatný, drahý, plný a že sprcha není v pokoji, taky asi 3x zvedne cenu .... ale my jsme tvrdí...

Hostel, ale plný je jenže nám se podaří ukecat spaní na střeše na kobercích. což se zdá těžce pohodové protože uvnitř je hnusný dusno.
             Večer čučíme ze střechy na město a jsme plní dojmů toto jsme ještě neviděli. Jdeme proto na nočni procházku a snažíme se protlouct davem obchodních nutilů ..velmi příjmně mně překvapuje obchod s Batovími botami (místní zřejmě umí ocenit kvalitu) uleháme zmoženi na střechu. V noci nás pak budí modlitba Muezzina a nám se to zatím zdá jako super zážitek... nojo první den ...